Als gamer vind ik het heel fijn om volledig ondergedompeld te zijn in de ervaring en niet gehinderd te worden door allerlei andere zaken. Eén van die dingen is op een eenvoudige en fijne manier kunnen communiceren. Ik heb daarvoor een aantal weken deze microfoon van Stelseries mogen testen.
Ontwerp
Wat mij opvalt bij het ontwerp van de Steelseries Alias is dat deze compact is ontwerpen, vrij licht is en toch heel stevig staat. Zeker op de meegeleverde statief waar de microfoon op staat. Hiermee staat de microfoon stabiel op het bureau. Bovendien is de microfoon ook eenvoudig aanpasbaar in de standaard.
Gebruiksgemak
Het installeren van de microfoon is heel eenvoudig. Slechts een usb-c kabeltje met de pc verbinden en dan werkt hij feitelijk al. Zelfs zonder software. De microfoon is eenvoudig te muten met de aanraakgevoelige knop en met een rood kruis dat op de microfoon verschijnt wordt ook de mute/unmute bevestigd. Persoonlijk vind ik dit heel fijn werken.
Software
De GG software met Steelseries Sonar geeft veel configuratiemogelijkheden. Wil je dit goed doen dan is het wel nodig om hier wat tijd voor te nemen. Er zijn instellingen mogelijk per audiokanaal en ook een eigen equalizer per game. Zonder uitgebreid de instellingen aan te passen vind ik dat de microfoon al geweldig werkt, maar met de software zijn er dus nog veel meer mogelijkheden.
Geluidskwaliteit
Het is een enorm verschil ten opzichte van de microfoon in een headset. De Steelseries Alias microfoon geeft een echte studiokwaliteit ervaring en ik ben beter te horen dan ooit. Ook merk ik dat de AI-ruisonderdrukking er goed voor zorgt dat mijn audio goed overkomt.
Kortom, ik ben heel tevreden over deze prachtige en functionele microfoon.
Pluspunten
- Ontwerp
- Geluidskwaliteit
- Gebruiksgemak